Unbridged | TEAM INTERVENTIE
TEAM INTERVENTIE
21775
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-21775,qode-social-login-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Team interventie met kuddekracht!

Paarden bestaan 65 miljoen jaar. Alle wijsheid die nodig was om als soort te overleven is nog steeds in hen aanwezig. Je zou het instinctieve kennis kunnen noemen. Deze wijsheid zetten wij in bij teamontwikkeling. De paarden “testen” de kuddekracht van het team. Het potentieel van deze workshop zit hem dan ook in de directe, voelbare feedback van de paarden: een effectief team is voor het paard een veilige kudde en daarmee van levensbelang. Het team heeft daarmee een levende spiegel tot haar beschikking. De ontwikkeling van het team wordt hiermee tijdens de workshop al direct zichtbaar.

Voor wie?

Deze workshop is bedoeld voor teams die bereid zijn om door de ogen van de kudde naar het functioneren van hun team te kijken en de bereidheid hebben om daarvan te leren in zowel doen als laten. Vragen waarmee teams ons benaderen:

“We hebben zoveel potentieel in ons team, hoe kunnen we dat zichtbaar krijgen en meer benutten?”

“Hoe kunnen we als team goed inspelen op de voortdurende veranderingen in de markt?”

“Ik wil meer openheid in mijn team, we zouden moeten leren om op een constructieve manier meningsverschillen in te zetten waar we ze nu misschien beleefd vermijden”

“We zijn een nieuw samengesteld team en moeten op korte termijn effectief inzetbaar zijn”

 

Opbrengst

• Het team krijgt inzicht in haar patronen en leert deze te onderbreken of anders in te zetten.
• Het team leert haar potentieel als geheel te benutten met oog voor de onderliggende individuele kwaliteiten.
• Het team ontwikkelt verschillende leer-strategieën en vergroot daarmee haar lerend vermogen.

 

Reflectie deelnemer

“In het begin van de sessie was ik nog niet helemaal op mijn gemak. Je staat tussen circa 30 paarden (met meer massa en kracht dan jij) die ronddraven, stoeien of soms verbaasd kijken als er ~ 8 deelnemers de wei in stappen. Paarden zijn mooie krachtige dieren, maar ik ben niet gewend contact met ze te zoeken of activiteiten met ze te doen. Ik voelde me in eerste instantie dan ook niet op mijn gemak, vooral door gebrek controle en ervaring denk ik. In de wei heb ik met een paar paarden uit de kudde contact gezocht, had daarbij niet een specifieke klik met een paard, maar zag wel dat paarden verschillend op me reageerden.
In het tweede onderdeel in de bak mocht ik contact zoeken met de hengst van de kudde, hij was eerst onrustig en wilde door de afgrenzing naar de andere bak lopen. Even gewacht, naar hem toegestapt en al snel werd hij rustiger. Achteraf verbaasd hoe je in korte tijd contact kunt maken en de hengst van de kudde kunt laten volgen. In de tweede oefening, het drijven, heb ik mijn belangrijkste les opgedaan. Na het volgen was het een kleine moeite om het paard op te drijven. Echter merkte ik al vrij snel dat de energie en snelheid waarmee ik dat deed niet aansloten op het paard; ik liet hem met mijn energie zo hard lopen dat hij bijna de bak uit vloog en begon te zweten. Dit raakt aan mijn eigen karakter waarbij ik vanuit passie voor wat ik doe en energie die ik heb anderen kan over-motiveren en over hun eigen grenzen heen drijf. De truc is dus om mijn energie zodanig in te zetten dat ik het beste uit mensen (en paarden) haal zonder dat ze zich zelf voorbij lopen en daar heb ik ook een belangrijke rol in. Met het paard uit eindelijk een aangename snelheid / energie niveau voor ons beiden gevonden. Mooie ervaring!!”